Wednesday, May 02, 2007

micul vamaiot

Ca o broscuta testoasa si portocalie agatata de pieptul meu... asa arati in noul port-bebe cumparat cu sase sute de mii vechi din carrefour constanta, fiindca pe cel "de firma" l-am uitat acasa. dar asta e mai bun (sic!) pana si somnul ti-era testos, doborat fiind de briza si rumoarea din Vama Veche - nu stiu in ce ordine, dar cred ca asta.

In prima seara, ciobanesti si indopate dupa coada de rigoare, bere pe naspa la Ovidiu, vin luat de pe Magheru' colt cu Strada Mare, dor de hamsii cu usturoi dar lipsa, o tequila cu Hardila la El Comandante si ras mult la foc, tiganeste, pe plaja. Peste toate, marea nesimtita ca un lighean inexplicabil in conditii de vantoasa. Si alge puticoase natural ca... deh... oricum nu e de baie, deci pot.

Dupa ce am cautat in tot Bucurestiul crema solara, ti-am gasit Nivea Baby la Bibi Market. Buna miscare, ca desi soarele de a doua zi a fost timid, vantul l-a lipit rosu de obrajorii tai. Iar somn... pe nisip, pe banca la Stuf, pe masa, in cort la malul marii (cu valurile la ea de data asta), in balansoar, din brate in brate. Parca nu mai dormisei de cand erai mic. Intr-un final, ai deschis ochisorii si-ai cerut apa cu o privire vicleana. Ti-am raspuns cu aceeasi moneda, indesand si lingurita cu piure de legume incalzit de Ovidiu la bar. Ai executat borcanul cu o pofta buna pe care ti-o (si mi-o) doresc si acasa.


Mega-rasfatat de Andreea, Robert, Sorin si mai ales Tereza, luat mereu in brate si alintat de Miki si Martial (mikimausii adoptivi cu care am fugit la mare), pluteai invaluit intr-un nou ras rotofei - oferit trofeic dintilor de sus. Coborat in nisip, ti-ai rasfirat degetutele curios si ai sapat, matematic parca, prima gropita. cu buzele tuguiate a uimire mare si cu zambetul tau de cu-cu-bau cu mami.


Ti-am pus batic la gat, ti-am facut turban, ti-am vopsit zbenghi indian cu crema alba pe fatuca deja aramie, te-am lasat sa gusti degetelele inmuiate in ultima poala de val ajuns pe nisip, ti-am facut toga imperiala din tricoul meu (portocaliu!) cu maneci (ai si tronat un pic pe masa, dar supusii erau deja mult-prea-jos-pusi), te-au pozat paparazii cu Ursusul in manute fara sa se-ascunda si fara sa ne certam cu ei, ti-am dat sa rozi coaja de paine si ai morfolit-o ca pe o felie de ambrozie prajita... numai pozne am facut noi doi prin Vama de mama, mai mami, mai!


Iar cea mai "foarte tare" (citesti, Robi Boy?) faza a fost ca ne-am intalnit cu Buli care a zis ca pleaca la Bucuresti, fiindca e invitata la un gratar!!!

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...