Wednesday, June 06, 2012

joaca de-a povestile

povestile de muscat limba au inceput dintr-un banc, pe care Printesa nu stim cat de bine l-a inteles, dar i-a placut vizibil: au fost odata 3 serpisori, unul mic, unul mijlociu si unul mare. intr-o zi, serpisorul cel mic o intreaba pe mama serpoaica: mami, noi suntem veninosi? mama rapunde: nu, puiul mamii, dar de ce intrebi? fiindca mi-am muscat limba.

de aici povestile. doua pe zi, ne face Ileana portie. ne urcam in masina dimineata si ea incepe da depene, din nimic: a fost odata o familie de pestisori. unul mare, unul mic si unul mijlociu. pestisorul cel mic o intreaba pe mami pestoaica: mami, noi inotam numai in apa? mama ii raspunde: da. puiul meu, dar de ce intrebi? sa stiu ce fac daca ma inghite un monstru. 

era odata o familie de elefanti (mic, mare si mijlociu - ordinea e mereu acceasi). elefantul cel mic o intreaba pe mama elefanta: mami, noi, elefantii, trebuie sa avem neaparat doi colti? da, mami, dar de ce intrebi? pentru ca mi-am pierdut unul intr-un copac.


a fost odata o familie de flori: floarea mica, floarea mare si floarea mijlocie. floarea cea mica a intrebat-o pe mama-floare: mami, noi mirosim frumos? da, mami, raspunse floarea, dar de ce intrebi? fiindca m-a mirosit Pantera Roz.


dupa cateva zile de povesti d'astea de muscat limba, proaspat auto-denumita Regina Haitei (deh, ne-a plantat pe mal, de unde eram pirati mai deunazi) s-a sesizat ca o ascultam ca niste iezi cuminti sau radem camuflat si ne-a pus la treaba: ne mai spune doar inceputul: a fost odata o familie de... si ne someaza - cu gene, dinti si gropite razboite - sa continuam povestea. 


asa ne jucam noi dimineata.


No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...