Saturday, July 14, 2012

Taifas cu marea noastra


Fustele albe ale valului s-au strans sa mai imprastie din linistea rasaritului. De sus, de deasupra nisipului, parca, dar inca sub umbra stufului rotunjit peste trupuri, se aud accente. Mici, dar lungi si suave. Ca o mangaiere calculata sa cuprinda imbratisari lacuite cu zambet si apoi impartite la doi. 

Sunetul coboara de la bar, in pasi de principesa fada, proptindu-se in tot felul de banci, lemne, resturi de barci, pufi pentru lene si oameni. El este cel care leaga, el este cel care imprastie. Adunati in nisip, sau langa cort tarziu si foc de noapte, ne insiram povestile ca intr-o codita colorata, impletita pe un alt trotuar, dintr-un par prea sarat. 

Unii ne-am vazut si ieri, pentru altii trec secole, iar cei mai multi sunt niste necunoscuti de-ai nostri. Dar, cum cea mai importanta si stupida treaba a timpului este sa se dilate cum si cand vrea el, simtim nevoia sa rotunjim durata in care ei, simpli purtatori de grimase permisive, devin cei mai buni prieteni. De palavre, cel putin. De glume cu Bula, reclame si barfe suculente de la jobul lasat sa se coaca singur la oras. 

Insa ea, in marea ei bunatate si suplete, sterge rapid nisipul de pe malul strangerii, umarul pe care ti-ai lasat, in nenumarate randuri, indoielile si framantarile fruntii atat de blege. Din toate volanele si rotirile de roabe ziliere pretuite pentru sidef, impletind accente si impartind degete de bunavointa, rasfirata si sedusa ca o citadela de turta dulce pictata-n albastru si modern inflorata la mal, marea aduna istoriile, cu rabdare si nesat, sa aiba ce depana, sagalnic, la mal de seara, noilor indragostiti. 

De ce sa nu admitem ca, din viata aceasta prin care respiram obiecte si trimitem emotia la reciclare, putem rupe momente sau evadari desenate mistic pe poala ei creponata, sub clarul sau neclarul lunii, culegand briza sau vant in falduri pestrite. 

Aici avem, in sfarsit, voie sa explodam tanar, nebun si indecent, dezbracandu-ne fericit de cabotinismul urban, indus dar controlat.


No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...