Saturday, September 27, 2008

Po-tza-iala de fiecare seara

In mingi de ping-pong cu manute si mai ales picioruse nazdravane va transformati, sugubat, seara de seara. Cutiuta muzicala canta pe genul somn si nu reuseste da adoarma decat ochi mult mai obositi decat ai vostri. Plin de imbolduri naravase, patul-trambulina devine cel mai bun aliat in lupta cu rabdarea mea. 

Tonul il dai tu, fireste, iar noile aptitudini de zbor la joasa inaltime ale printesei se perfectioneaza vizibil sub atenta ta indrumare. Cu ochii hohotind, va urmariti k terierrii in vanatoarea dintre perne si alte perne. Eu incerc, zadarnic, sa impun regulile lui 10 si jumatate. Voi ati inghitit demult alt ceas. Kre n-are nicio legatura cu lumea noastra plina de restrictii si nici cu colicile din primele voastre luni.

Voios obositi, gasiti in fiecare cuta a cearceafului motive sa amanati momentul sublim in kre genele de sus se intalnesc cu suratele de jos spre a-si povesti molcom ziua. Ritmul paselor de ras se stabileste de la sine si orice incercare de-a mea – mai mult sau mai putin ferma – de a va stavili indaratnicia esueaza in propriul si imposibil de stapanit ras.


Oricat de mama incerc sa fiu cand jocului vostru ii trebuie putina strunire, reusiti rapid sa ma faceti sa impart aceeasi struna cu voi, mai firesc decat respiratul. Raspunsurile tale la rugamintile mele cu tenta disciplinara sunt modulate suav, insotite de zbateri repetate de gene si contin putine detalii : nu sau, generos, nu lau. Mereu prezent in planul secund, zambetul Ilenei spune povesti intregi despre cat-de-ingenua-eram-eu si uite-cat-de-smechera-ma-fac. 

Fiindk tot ai invatat sa recunosti, printre animalele din poze, ma-mu-tza si bom-pan-dou-ul, nevoia fireasca de a le imita, pe rand si cu Ileana, face parte din frumusetea si curatenia unei copilarii pe care eu abia acum o traiesc, printre rasetele voastre. Iar knd glasul ratiunii si orele inaintate ma fac sa rostesc raspicat : gata cu tzopaiala, este mai mult decat firesc sa primesc drept raspuns randuri-randuri de gropite experte in imitare si, mai ales, adaptare: ma-mi, ma-mi, tata po-tza-iala.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...