Thursday, October 16, 2008

Ghemotoc somnoros

Rozatoarea de sosete, papuci si alte carpe ce-i nimeresc intre gherutze decide singura si brusc momentul in care lumina se inchide intre genele ei lungi pentru a incepe filmul. Noi trebuie sa circulam atenti printre ursi de plus si jucarele zornaitoare, fiindca locurile pe care printesa si le alege spre a se culcusi sunt, invariabil, pe cate o carare. De parca ai sti superstitiile copilariilor noastre, tu treci cu pas regesc peste somnul dansei, inainte si inapoi, sa nu ramana mik. 

 
Domnisoara ne convinge repetat k, dupa ce va invata sa mearga, noi vom invata sa alergam in doua directii simultan, chiar si prin spatii mici. Fiindk locul tau de piteala de langa calorifer i se parea pana acum o citadela invincibila, si-a pritocit ieri planul de bataie si, dupa ce s-a aprovizionat cu cele mai pufoase sosete, a pornit la drum. Calutul, scunelul si imensul leopard de plus au fost, pe rand, inamicii escapadei. I-a dovedit pe rand, cu calm si tactica de felina cu patru labute agere. In final, victorioasa si ascunsa in vizuina, Ileana noastra, mama, a inceput sa-si proclame izbanda depanand toata colectia de silabe pe care a reusit sa le imite de la tine : ba-ba, ma-ma, bo-bo, ta-ta, ui-iu-iu si alte cateva proprii si imposibil de reprodus. 

Tu, suveranul suprem al tuturor celor intamplate sub cei 88 cm crescuti deja, accepti cu indulgenta victoria printesei, dar si cu un colt mic de mandrie ascuns in coltul gurii, spre gropite. Stim, tu ai invatat-o. Asa cum, la randul tau, absorbi si imiti atat de complex totul de la noi astia « marii », incat am lansat rapid o motiune de cenzura. Impreuna, atat de frumos si rotund intregiti toti patru, ne distram suuuupeeel - asa cum ai invatat la tesha sa spui.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...