Friday, March 16, 2007

loviti in MATEI BAL(L)S


 

aventura primei tale primaveri e o scena lunga si plina de greseli - e de la ei!, smulsa gresit dintr-o comedie absurda.

de-a lungul celor 9 zile petrecute intr-un dormitor nou, ingrozitor de alb, cu ink doua paturi in afara de cel in kre - victorie! dorm cu mama, i-ai cunoscut pe sebi, denisa, monita si raisa. probabil te-ai intrebat des unde e tata, de ce ne vedem atat de rar cu el intr-un hol rece si ce cautam, de fapt, in viata asta noua?!.

ai fost partas jucariilor tale preferate (of, mami, dak luai si floarea...) si desi s-au perindat o multime de femei in halate colorate sa se joace de-a doctoru' cu tine, deseori chinuindu-te - oamenii mari nu mai stiu sa se joace, pui - te-ai ghidusit si-ai chiuit mai mereu, cu ras in ochisori, gura din cires mirat si gheruiala de manutze curioase.

te-a fascinat tobita lui sebi (un mic dar viitor jude law) si pentru prima oara am observat k dak pune alt copilut mana pe mama devii gelos si il impingi aruncand sageti graitoare pe sub sprancene.

de cum am ajuns ai primit un martisor pentru copii curajosi - un fluturas albastru pe care doamnele - si ele albastre - ti l-au agatat de manuta sa nu il pierzi, cum sfidezi tu gravitatia (mamii...uite! e pe jos... knd se intoarce la mine in palma?). si tare insetat era fluturasul... mai mereu veneau sa ii de apa. dupa doua zile a crescut si s-a desprins sa zboare...ti-au adus altul mic-micut si l-ai primit pe piciorus, sa il inveti sa mearga inaintea ta, cred! toti copiii din ksa asta noua au primit fluturasi.

te-a fascinat raisa...se poate ceva si mai mic decat knd eram io mic? si ce subtire plange. plange? si ai pozat alaturi de ea k un cupidon in salopeta, cu gura pana la urechile kre promit.

pe 3 ai spus de cateva ori "da". la primul ne-am cutremurat cu totii. nu pentru k nu intrebase nimeni nimic, ci pentru k esti prea mic sa ne-asteptam. k pentru a ne spulbera orice banuiala de fals, peste ink doua zile ai inceput sa turui ta-ta-ta-ta k o tobita, stand in fund si pedepsind tobita cu pumni aprigi. (mami, de ce il strigi tu pe tati acasa k pe tobita lui sebi?).

tanjind dupa cele 21 de-acasa, te-ai cam copt la 26-28 de grade - mie deja imi lipseau marea si nisipul - si asa a inceput epopeea body-urilor cu maneca scurta. din lipsa de ele in primele zile erai mai mereu transpirat, drept pentru care au venit in vizita mucii. intitial mici, k pentru unul mic, au crescut si s-au dezvoltat k plozii de oras mutati in vacanta la tara... off, mami, nu mai scotoci cu mingea aia de cauciuc in nasucul meu, k nu ai sa gasesti ALTCEVA!

pe principiul pustesc de tabara "mancarea de cazan e mai misto k acasa nu avem cazan", ai adoptat rapid regimul zemurilor lungi servite comod din biberon, cu atat mai mult cu cat nu pleaca mama sa le fak si, mai mult, minune - nu se desprinde toata ziua de mine? hmm... park mi se face dor sa vad cum dispare pe la bucatarie, sa pot sa-mi bag dejtu-n gura, de ex. mai ales sub acoperirea lu' tata, kre o scalda cu chestii de genu' "e un gest bebeiesc, draga!"

din lipsa activitatii fizice de parc, ai deprins o miscare noua de iedut navalnic, un fel de "cum se da matei pe stepper". singurul regret vizibil e k mami nu e prevazuta cu banda de cauciuc rotativa, dar macar te-ai scos k e gratis.

dupa ce au plecat sebi si raisa, de ziua mamelor, am ramas singuri si ai inceput sa remarci k deja esti plictisit de ursuletii colorati prinsi de firele alea de telefon cu receptor rotund ce-atarnau de gatul doamnelor albastre, albe si verzi (hmm... noi n-avem tel fix). atunci m-am conformat, l-am chemat pe tata si dupa ce am impachetat sfertul de casa ce-l aveam cu noi am calatorit acasa.

ai sarbatorit intoarcerea intr-un fel greu de acceptat de catre doi adulti(?) circumspecti, povestindu-i fotoliului ce ai mancat tu in deplasare. ti-am facut baie in chiuveta (tati, zi-i tu lu' mami k am crescut si io ce vina am k voi nu puteti inota in cada?) si ti-ai regasit fericit patucul, unde ursul Mima urzea povestea lui urseask peste pernuta cu ursici albastri.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...