Friday, March 23, 2007

vorbim impreuna si ne intelegem separat

de vreo 2-3 zile obsev k pari meteosensibil, dar nu esti! cred k e o stratagema pe genu' haide mai mami, lasa-ma in patul mare chiar dak adorm, k aici am mai mult loc sa ma intorc in jurul meu k ceasul de nisip si sa busilesc marsalier k racul.

excursia de la inceputul lunii te-a rasfatat considerabil si, pentru a compensa mamidependenta nou-dobandita, il rasplatesti repetat pe tati cu reprize scurte de uite cum canta tobita pentru tine ta-ta-ta-ta si zambesti candid cu mutritza aia de tocmai am facut o pozna, iar dak nu v-ati prins, asta e, eu nu fac nimic la comanda.

incerc sa ma infiltrez in campul tau vizual cu niste ma-ma-ma-uri rotunjite demonstrativ, dar tu ma pui radical la punct cu un deget si cu atat. (un "tata" intr-o alta ordine, de-a ta)

in mijlocul imensului - pentru tine - pat, tronezi k o suricata de povesteste o voce la teleenciclopedia despre ele si pari absorbit de jucarioare, in custodia pernelor si pilotei dispuse paravan de jur imprejur. aiurea. cum ma deplasez increzatoare spre bucatarie sa iti prepar diverse, spulberi pernele cu o viteza uluitoare pentru un omulet atat de mic si esti pe jos! alaltaieri dimineata ai facut asta de fata cu amandoi parintii din viata ta. il tinei pe tata de mana, "la perete", pazindu-i park visele matinale in timp ce spatele mamei scotocea dupa ser fiziologic intr-o cutie, iar in 30 de secunde numarai frimituri pe covor. plansul insotitor parea mai mult de ciuda k nu ti-a iesit perfect un dublu axel combinat cu triplu tulup.

ieri am ramas amandoi prizonieri in Cora, unde ce-ati cautat acolo?-ul lui tati are si un raspuns inteligent: husa de ploaie pentru carut. desi se poate intelege k am furat - doamne fere - ceva, ei bine, nu, ploaia dezlantuita instant ne-a surghiunit pe terasa interioara de la Springtime, unde tie mama ce ti-a mai placut! ai invartit nonstop priviri cabotine prin jur, protestand k nu vezi in spate de carut, ai mancat - cu pofta! - piureul de legume cu branza luat la pachet de acasa - smart mommy - si te-ai manjit foarte putin, constient park de prestanta situatiei si de asistenta curioasa. sucul de fructe l-am impartit frateste, k dupa husa si salopete trendy am ramas lefterei definitiv (tati, nu citi asta!)

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...