Tuesday, May 15, 2012

s-a dat liber la JOACA,

fiindca, asta e, cu joaca ati inceput! pe descoperitelea, ca doar nu va anuntase nimeni, in burta, ca afara o sa aveti si treaba asta de facut. v-ati gasit, pe rand, degetele, marginea patutului, jucariile atarnate, de care tragi si atragi tot felul de sunete suspecte, suzeta... toate din  nevoia fireasca de a dezvolta arsenalul sarac compus din sanul si mainile mamei si de a obtine atentie folosind trucuri tot mai noi. 


fiindca cele mai amintite amintiri ale voastre sunt de la si cu joaca. ceea ce ma uimeste cel mai mult din ele e ca abunda acelea cu mult popor vociferator in jur. explicit: stiti cu exactitate elvetiana momente si replici petrecute in tot felul de grupuri stranse ad-hoc la cate o zi de nastere (implicit varste si directii amestecate) si nu dati acceasi importanta "arhivarii", de exemplu, dialogurilor dintr-o joaca de doi.

fiindca la joaca va descurcati voi cel mai bine, prin ea invatati lucruri fara sa purtati povara lui "trebuie" si asa va transformati in energie si ras micile voastre furii de razboinici cu lumea din jur (fiind cei mai la indemana, parintii stiu si poarta resemnarea tintelor perfecte). si apoi, tot prin joaca, va impartasiti frateste teoriile si izbanzile, cu mandrie si cu zbantz ce pulseaza nou si viu.

daca ai fi suficient de mare sa poti citi, ti-as spune: ia-ti parintii de mana si tai-o la joaca!

PS: n-o sa va vina sa credeti! va asteapta acolo o "profa" pitik pe care noi o stim. este un copil-adult care din si prin joaca se hraneste... sa n-o crutati cu una cu doua! faceti echipa, dezlegati si rasturnati sacul cu idei, vorbe, hohote, freamat, talent, tot felul de prosteli, chef, patima, drag si bucurie... sa nu lasati piticul flamand de joaca!



3 comments:

Featured Post

Lady Ga-Ta

- Els de roig en nombres parells es col·loquen a la dreta, els d'imparells a l'esquerra - es va escoltar una veu eixordadora en la q...